top of page
Search

Unutrašnji okovi - kako uslovljenosti oblikuju naš život?


Mudrost u doba tehnologije je sistem koji nam pruža praktične odgovore i tehnike Putem svesne namere za rešavanje važnih pitanja sa kojima se suočavamo svakodnevno jer se temelji na nauci. Zato ćemo najviše pažnje posvetiti razumevanju i oslobađanju onoga što nazivamo naš program kvantnog opterećenja jer je to ključni korak ka sazrevanju našeg uma, ostvarivanju naših punih potencijala i oslobađanju od ograničenja koja nas trenutno sprečavaju da živimo potpuno slobodno.

Sada, šta su te „uslovljenosti“? Uslovljenosti su u stvari navike, uverenja i obrasci ponašanja skriveni u naše individualno, porodično i kolektivno nesvesno koji upravljaju našim postupcima i reakcijama. Cilj je da razumemo ove uslovljenosti i oslobodimo se od njih, kako bismo mogli da živimo život po svojim vlastitim izborima i da ostvarimo svoj puni potencijal. Eliminisanjem ovih ograničenja, mi postajemo slobodniji i sposobni da živimo ispunjeniji i autentičniji život.

Razgradnja programa kvantnog opterećenja, koji predstavlja naše mentalne i emocionalne obrasce, zahteva specifičan pristup. Ovaj proces se dešava unazad, tj. počinjemo sa rasterećenjem kasnijih slojeva ovih obrazaca i postepeno se spuštamo dublje u našu ličnost.

Važno je razumeti da PKO kod nije samo psihološki fenomen. On se manifestuje kroz talase energije različitih frekvencija, a ono što utiče na našu reakciju nije samo njihov mentalni sadržaj već i emocionalna energija koja je vezana za te obrasce. To znači da negativni obrasci u PKO kodu imaju različite efekte na nas u zavisnosti od toga koliko su snažni, odakle potiču i kako su usmereni. Takođe, iskustva koja su se vremenom ponavljala i stvarala slične emocionalne reakcije su se „naslagala“ jedna na druga, formirajući dublje slojeve u našem nesvesnom umu.

Da bismo se oslobodili ovih ograničenja, prvo moramo raditi na površinskim slojevima, tj. otpuštanju emocionalnih reakcije i obrazaca koji su trenutno vidljivi. Kroz ovaj proces osvešćivanja i oslobađanja površinskih slojeva, možemo postepeno da prodiremo dublje u našu ličnost i integrišemo uzroke naše uslovljenosti. Ovaj proces nam omogućava da postanemo svesniji i oslobođeniji od starih obrazaca i reagujemo na život na autentičniji način.

Nastavak u knjizi - "Moć svesne namere", dr Jelena Djordjević Ambika
Sve knjige možete poručiti putem sajta www.ambika.world ili putem emaila: ambika.knjige@gmail.com
3 views0 comments

Comments


bottom of page