top of page
Search

Univerzum kao živa energija - Razumevanje sveta iznova


Svet nauke je dakle u XX veku počeo da otkriva ono što su učitelji metafizike i duhovnih nauka znali vekovima. Naš fizički svet zapravo nije sačinjen od „materije“ u klasičnom smislu, već od neke osnovne sile ili esencije koju možemo nazvati „energija“. Iako predmeti izgledaju čvrsti i odvojeni na nivou na kom ih obično opažamo, kada dublje zaronimo u svet atomskih i subatomskih čestica, vidimo da je čvrsta materija zapravo sastavljena od sve manjih čestica, a te čestice se na kraju ispostavljaju kao čista energija.


Fizički gledano, svi mi smo zapravo energija, a sve oko nas i unutar nas takođe je energija. Ovo znači da su predmeti koje doživljavamo kao čvrste i odvojene zapravo različite forme iste osnovne energije koju delimo. Drugim rečima, svi smo povezani i svi smo jedno, čak i na nivou fizičke stvarnosti.


Energija dolazi u različitim oblicima s različitim brzinama i jačinama vibracija, što joj daje različite karakteristike. Na primer, misli su vrlo fine, lagane forme energije koje se brzo menjaju. S druge strane, materija je relativno gusta i kompaktna forma energije, što znači da se sporije kreće i menja. Emocije su takođe oblik energije, negde između misli i materije u pogledu gustoće i brzine promene. One su složeni i dinamični obrasci energije koje osećamo i koje utiču na naše mentalno i fizičko blagostanje.


Svemir je zapravo ogroman okean energije, a svi oblici stvarnosti koje poznajemo su samo različite vibracije u tom okeanu. Bez obzira da li je to kuća, talas na moru, cvet, naša obuća u ormaru ili mi sami, svi smo sačinjeni od iste osnovne materije i neprestano se krećemo i menjamo.


Nastavak u knjizi - "Moć svesne namere", dr Jelena Djordjević Ambika

Sve knjige možete poručiti putem sajta www.ambika.world ili putem emaila: ambika.knjige@gmail.com

2 views0 comments

Comentários


bottom of page