top of page
Search

U potrazi za unutrašnjim blaženstvom - u pravom smeru, na pogrešnom putuKako sve više uviđamo da sreću ne možemo pronaći isključivo u spoljnim faktorima kao što su ljudi, stvari i okolnosti, naša pažnja se okreće unutra. Počinjemo sebe da posmatramo kao objekat usmerene pažnje. Unutrašnji svet postaje naše područje interesa, a mentalni procesi i emocionalni tokovi postaju ključ za razumevanje i postizanje trajne i neograničene sreće. Kroz taj proces, dolazimo do dubljeg uvida u to kako naša emocionalna struktura oblikuje naš doživljaj „sreće i nesreće“. Ovaj uvid postaje polazna tačka za rad na upravljanju našim emocionalnim i energetskim tokovima. Ovo postaje naš put ka ostvarenju trajne i neograničene sreće, koju smo oduvek tražili.


U ovoj fazi često dolazi i do shvatanja da postoji jedna univerzalna energija koja povezuje sve nas, i da smo svi mi, u suštini, ta ista energija. Verujemo da su drugi ljudi ogledalo naših unutrašnjih stanja i emocionalnih procesa. Međutim, ova ideja ostaje pretežno mentalna i teško je doživljavamo na dubljem nivou. Ova faza predstavlja pripremni korak za kasniju fazu u kojoj počinjemo dublje istraživanje prirode stvarnosti i u kojoj počinjemo da postavljamo pitanja o Izvoru i suštini postojanja.

U ovoj fazi svesnosti, prakse koje često koristimo obuhvataju terapijske tehnike iz zvanične psihologije, kao i različite energetske tehnike i terapije. Ove prakse obično uključuju usmeravanje pažnje na mentalno-energetske procese u našem telu i svesti, s ciljem razumevanja i transformacije našeg PKO koda, odnosno emocionalnih i energetskih obrazaca koji utiču na naše ponašanje i emocije. Primera radi, neke od ovih praksi uključuju: Terapijske tehnike zvanične psihologije, PEAT tehniku, Reiki, Homeopatija i Bahova terapija cvetnim kapima, Terapija Porodične konstelacije...

Iako ove prakse često omogućavaju razumevanje i oslobađanje dela emocionalnih i energetskih tereta koji smo nosili, iskustvo nas uči da, dugoročno gledano, one same po sebi ne donose krajnje životno ispunjenje, odnosno stanje trajne i neograničene sreće. Ova faza predstavlja pripremni korak na našem putu ka dubljem razumevanju i potrazi za istinskom suštinom postojanja.

Nastavak u knjizi - "Moć svesne namere", dr Jelena Djordjević Ambika
Sve knjige možete poručiti putem sajta www.ambika.world ili putem emaila: ambika.knjige@gmail.com
9 views0 comments

Comments


bottom of page