top of page
Search

Na tragu sopstvene sreće - ogledala naših projekcija


Svako od nas, u jednom trenutku svog života, postane svestan da nešto nije u redu sa našim trenutnim stanjem. Počinjemo osećati nesklad i žudimo za promenom. To je trenutak kada postavljamo prve ciljeve i počinjemo razmišljati o tome šta nas čini srećnim. Počinjemo analizirati svoje odnose i kako ljudi oko nas utiču na naše emocije. Takođe, počinjemo da prepoznajemo obrasce u našem razmišljanju i ponašanju.


U to vreme, često nailazimo na knjige koje govore o tzv. „zakonu privlačnosti“, kao što su „Tajna“, „Moć podsvesti“, i dela Lujze Hej, među mnogim drugima. Ove knjige za nas predstavljaju nov način razmišljanja i pristupa životu. Počinjemo da usvajamo pozitivne tehnike kao što su afirmacije, vizualizacije i druge tehnike koje nas uče kako da „prevarimo“ naš um. Ovi alati su korisni jer nas uče kako da usmerimo fokus.

Takođe, može se dogoditi da naiđemo na svoje prve učitelje ili programe koji nam pomažu da razvijemo nove veštine za upravljanje sopstvenim umom i emocijama. Na njima učimo kako da kreiramo sopstvene afirmacije, kako da koristimo tehnike vizualizacije, koje nam u osnovi odvlače pažnju od duboko usađenih emocionalnih opterećenja. Ovi programi, kao što su Silva metod, NLP (Neuro-Lingvističko Programiranje) i drugi, često su korak na našem putu ka razumevanju sopstvene suštine.

Važno je napomenuti da ovi programi nisu manje vredni; naprotiv, oni nam omogućavaju da postanemo svesniji i sposobniji da se nosimo sa izazovima na putu samorealizacije. Ovi alati često predstavljaju prvi korak ka osvešćivanju i transformaciji. Kasnije, kako budemo napredovali na tom putu, razvićemo dublje razumevanje sopstvene suštine i pristupićemo dubljim aspektima našeg bića.

Nastavak u knjizi - "Moć svesne namere", dr Jelena Djordjević Ambika
Sve knjige možete poručiti putem sajta www.ambika.world ili putem emaila: ambika.knjige@gmail.com
7 views0 comments

Comentários


bottom of page