top of page
Search

Na krilima svesne namere - put svesnog rasta ka trajnoj sreći


Praksa svesnog rasta i samorazvoja, kombinuje različite tehnike meditacije, energetskog rada, introspekcije i unutrašnjeg razvoja sa ciljem postizanja unutrašnje ravnoteže, emocionalne inteligencije i duhovnog samorazvoja. Osnovni aspekti ove prakse su:

1. Rad na energetskom sistemu i balansiranju energije: Prvi deo prakse svesnog rasta posvećuje se unapređenju unutrašnjeg energetskog sistema pojedinca, kao i na oslobađanju negativnih mentalno-energetskih sadržaja. Ovaj deo prakse ima za cilj postizanje harmonije u energetskim aspektima svesti, kao što su čakre, aura, energetski kanali ruku i kundalini. Kroz različite programe svesne namere i vežbe, praktikant se usmerava na rasterećenje svog akupunturnog energetskog sistema. Glavni cilj ovih meditacija je postizanje energetske ravnoteže u telu, što stvara povoljne uslove za dublji rad na otpuštanju emotivno-energetskih blokada i sadržaja.

2. Sazrevanje emocionalne inteligencije: U ovom delu prakse svesnog rastu na Putu svesne namere, a u okviru filozofije Mudrost u doba tehnologije, fokus je usmeren na razvoj emocionalne inteligencije i dublje razumevanje emocija - kako sopstvenih, tako i tuđih. Ovaj deo programa ima za cilj da postavi osnovu za razvoj Svesnosti Srca, što predstavlja ključni korak u procesu ličnog razvoja. Praktikanti se podstiču da istraže korene i uzroke svojih emocija i nauče kako da transformišu manifestacije tih emocija kako bi postigli unutrašnju harmoniju i trajni balans.

3. Poredak ljubavi: U ovom delu prakse svesnog rasta na Putu svesne namere, naglasak je na oslobađanju tereta povezanih sa porodičnim nasleđem, roditeljima i precima. Ovo se postiže kroz svesnu nameru usmerenu na morfogenetsko polje porodice, gde praktikanti istražuju duboke uzroke i uticaje koji oblikuju njihov život. Takođe, kroz vežbe i meditacije, razvijaju fundamentalne životne veštine i usmeravaju se na integraciju muških i ženskih principa u svojoj svesti i telu.

4. Smorealizacija: Poslednja faza prakse svesnog rasta na Putu svesne namere fokusira se na dubinsko samoistraživanje koje treba da nas pripremi za trajnu svesnu prisutnost. U prvom delu ove duboke prakse svesnog rasta, istražuju se teme koje vode ka samorealizaciji i dubinskoj meditaciji na duhovne aspekte evolucije svesti.

Nastavak u knjizi - "Moć svesne namere", dr Jelena Djordjević Ambika
Sve knjige možete poručiti putem sajta www.ambika.world ili putem emaila: ambika.knjige@gmail.com

7 views0 comments

Comments


bottom of page