top of page
Search

Misli i emocije - umetnosti samoistraživanja na putu do autentičnosti


Naše emocije i misli igraju ključnu ulogu u načinu na koji doživljavamo svet oko sebe. Naš um uzima informacije koje primimo putem čula, kao što su vid, sluh, dodir, miris i ukus, i koristi ih da stvori našu percepciju stvarnosti. Drugim rečima, ono što vidimo i osećamo oko sebe je proizvod našeg uma.


Kako bismo postigli samorealizaciju ili duboko razumevanje sebe, važno je eliminisati smetnje u našem umu. To znači da treba da se oslobodimo negativnih emocija, misli i uverenja koji nas ograničavaju ili nas sprečavaju da živimo spontano i u skladu sa svojom pravom prirodom.


Samorealizacija podrazumeva oslobađanje od programa koji se naziva „programom kvantnog opterećenjem“ ili „PKO kodom“. Ovaj program je skup negativnih uticaja koji smo tokom života usvojili ili dobili u nasleđe kroz porodično nesvesno i koji oblikuju naše ponašanje i reakcije. Eliminacijom ovih negativnih programa, možemo postići svoje prirodno stanje i živeti autentično.


Dakle, suština samorealizacije je oslobađanje od emocionalnih i mentalnih ograničenja kako bismo postigli svoju pravu prirodu i doživeli svet na dubljem nivou.


Dokle god naš um nije disciplinovan i kontrolisan, različite prakse, metode meditacije i pravila ponašanja mogu biti korisni alati za razumevanje i upravljanje našim emocijama i mislima. Ova ograničenja pomažu nam da stvorimo red i harmoniju u našem unutrašnjem svetu.


Međutim, kako se naša Svest razvija i postajemo sve više osvešćeni, naše emocije i misli postaju spontane i prirodne. To znači da više ne moramo toliko da se oslanjamo na spoljne metode i prakse, jer postajemo samosvesni i intuitivni u vezi sa svojim emocionalnim i mentalnim procesima.


Nastavak u knjizi - "Moć svesne namere", dr Jelena Djordjević Ambika
Sve knjige možete poručiti putem sajta www.ambika.world ili putem emaila: ambika.knjige@gmail.com
2 views0 comments

Comments


bottom of page