top of page
Search

Istinska sreća je u prisutnosti


Cilj ove knjige je da nam pomogne da bolje razumemo prirodu svojih opterećenja - odakle dolaze, kako su se razvila tokom našeg života, i kako su uslovljena našim mislima, osećanjima i iskustvima. Osim razumevanja, knjiga nam daje konkretnu praktičnu pomoć - tehnike i meditacije koje možemo primeniti kako bismo otklonili ili transformisali ova opterećenja.

Zašto je to važno? Zato što psihosomatska opterećenja mogu uticati na naše fizičko i emocionalno zdravlje. Reprogramiranjem ovih opterećenja, mi se oslobađamo emocionalnih tereta, stresa i unutarnjih konflikata. To nam pomaže da postignemo unutrašnju ravnotežu, smanjimo anksioznost, i živimo ispunjeniji život.

Praktikovanje svesne prisutnosti igra ključnu ulogu u ovom procesu jer nam pomaže da budemo svesniji svojih emocionalnih reakcija i da bolje razumemo njihovu pozadinu. Sve u svemu, kombinacija svesne prisutnosti i razumevanja tehnika za rešavanje psihosomatskih kvantnih opterećenja može nam pomoći da postignemo dublje zadovoljstvo, slobodu i emocionalnu harmoniju u svom životu. Ovo je razlog zašto je praktikovanje svesne prisutnosti od suštinskog značaja.

Na kraju, praksa svesne prisutnosti nam omogućava da stignemo do suštine naše svesti i doživimo „Ja jesam“ iskustvo. Ovo je put ka dubokom unutrašnjem zadovoljstvu i najvišim stanjima svesti opisanih na skali svesnosti i to je razlog zašto mnogi praktikuju svesnu prisutnost.

Nastavak u knjizi - "Moć svesne namere", dr Jelena Djordjević Ambika
Sve knjige možete poručiti putem sajta www.ambika.world ili putem emaila: ambika.knjige@gmail.com
8 views0 comments

Comments


bottom of page