top of page
Search

Šta je trajna sreća?Ako želimo trajnu i neograničenu sreću, ne treba ništa posebno da radimo. Sreća dolazi spontano, bez ikakvog razloga. Sve što se dešava u našem životu treba da prihvatimo onakvim kakvo jeste, bez truda da ga menjamo ili pravimo po svojoj želji, ono što treba da uradimo jeste da razumemo uzrok manifestacije u nama, kako bi ga promenili i manifestovali neku drugačiju stvarnost.


Sreća nije vezana za određeni razlog ili događaj, ona jednostavno postoji. Da bismo doživeli tu sreću, treba da se potpuno posvetimo sadašnjem trenutku i prihvatimo ga takvim kakav jeste. Treba da pustimo da nam budući trenuci donesu nova iskustva bez potrebe da ih kontrolišemo svojim željama ili strahovima.


Nisargadatta, poznati učitelj Nedualističke filozofije, ističe da priroda sama po sebi nije ni bolna ni prijatna. To su osećaji koji se javljaju u našem umu, a naš um jesu naše emocije, misli i koncepti. Dakle, sreća je u tome da se oslobodimo reakcija našeg uma i prihvatimo stvarnost takvu kakva jeste.


Nije lako prepustiti se toku života jer naša stvarnost zavisi od našeg programa koji uslovljava naše navike i postupke. Taj program, poznat kao PKO kod ili program kvantnog opterećenja, oblikuje naše želje i strahove. Ako imamo više pozitivnih aspekata u tom programu, često ćemo doživljavati pozitivna iskustva. S druge strane, ako je program oblikovan negativnim sadržajem, često ćemo privlačiti nepoželjna iskustva.


Ljudi obično ne shvataju da su njihovi životi i iskustva rezultat njihovih sopstvenih razmišljanja, osećanja i verovanja. Ta iskustva nisu ni dobra ni loša, već samo projekcija njihovih unutrašnjih procesa. Svaka promena u životu može se dogoditi samo kroz integraciju PKO koda u Ljubavi. To znači da možemo promeniti svoj život i stvoriti drugačiju stvarnost samo ako integrišemo svoje unutarnje sadržaje i počnemo da živimo na višim vibracijama manifestacije...


Nastavak u knjizi - "Moć svesne namere", dr Jelene Djordjević

Sve knjige možete poručiti putem sajta www.ambika.world ili putem emaila: ambika.knjige@gmail.com

1 view0 comments

Comments


bottom of page